Over mij

Al in mijn kindertijd losten mijn ouders onze klachten op met behulp van homeopathie. In mijn herinnering waren de zoete korreltjes wonderpilletjes tegen mijn oorpijn. Zo zijn ook mijn kinderen bij een klassiek homeopaat geweest. De oudste stond op 4-jarige leeftijd al op de wachtlijst voor het knippen van de amandelen en buisjes in de oren. Dat was niet meer nodig na behandeling bij een klassiek homeopaat.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het menselijk lichaam en de geest. Eerst ben ik als verpleegkundige vooral bezig geweest met de lichamelijke kant en later, tijdens mijn studie pedagogiek, de geestelijk/emotionele kant. Toen ik, na een tijdje thuis voor de kinderen te hebben gezorgd, op zoek was naar een nieuwe invulling van mijn werk, kwam ik in aanraking met de opleiding tot klassiek homeopaat. In de klassieke homeopathie worden lichaam en geest als één geheel gezien, hierdoor viel alles op zijn plaats. Na een opleiding van 6 jaar aan de de School voor Homeopathie Amersfoort, ben ik begonnen met een eigen praktijk als klassiek homeopaat om mensen te ondersteunen hun levenskracht weer in balans te brengen, en zodoende gezonder te worden.

Vanuit mijn achtergrond sta ik open voor het andere/aparte, wat de ene mens onderscheidt van de andere is dat wat hem of haar juist zo bijzonder maakt. Voor een klassiek homeopaat is dat individuele stuk van de mens heel belangrijk. Hoe iemand reageert op wat hij of zij meemaakt is, samen met de klacht, een goede aanwijzing voor welk medicijn er nodig is.