Voorbeelden uit de praktijk

Verhaal van een cliënt

Alles geprobeerd, maar niets hielp. Onze dochter, die op haar derde netjes zindelijk was geworden, plaste dagelijks in haar broek en in haar bed. Elke dag gingen er wel drie of vier spijkerbroeken doorheen en ’s nachts sliep ze met een luier.

Alle ellende was begonnen in groep drie. Zij voelde toen de druk van het presteren en het ging van kwaad tot erger. Medisch onderzoek had uitgewezen dat er geen fysieke oorzaken van het broekplassen te vinden waren. Zo togen wij eerst naar de bekkenbodem fysiotherapeut en later naar de kinderpsycholoog. Ook ging dochterlief naar een weerbaarheidcursus, want dat zij onzeker was dat was wel duidelijk. Door het broekplassen en alle onderzoeken en behandelingen werd die onzekerheid alleen nog maar erger.

Wij waren op een dood punt aangekomen toen Hester zei dat zij misschien wel wat voor onze dochter kon betekenen. Vóór de eerste afspraak hebben wij een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Zo kreeg Hester veel informatie en voor ons was het heel leuk en goed om de hele geschiedenis eens in kaart te brengen.

Tijdens de eerste afspraak ging Hester eerst met onze dochter in gesprek om vervolgens bij mij nog meer informatie te vergaren. Na dat consult gaf Hester ons veel vertrouwen dat het wel eens helemaal goed zou kunnen komen met onze kleine meid. Het middel dat wij kregen moesten wij even de tijd geven.

Maar helaas er gebeurde weinig. De teleurstelling was natuurlijk groot. En eigenlijk wilden wij na twee consulten stoppen of ten minste een pauze inlassen. Hester had alle begrip, maar vroeg ons nog één ander middel te proberen. Zij legde uit dat het in de homeopathie soms even zoeken is en zij had toch echt het gevoel dat zij op de goede weg was. En juist door deze uitleg en omdat wij ons niet onder druk gezet voelden gingen wij door.

En ja hoor, het volgende middel werkte. Om een lang verhaal kort te maken. Onze dochter plast niet meer in haar broek. Dit heeft wel even tijd moeten krijgen. Ook met dit middel ging het niet snel, maar het resultaat is verbluffend. Als persoontje herkennen wij weer het blije en vrije meisje dat zij was voor zij naar groep drie ging en alle ellende begon.

Daarom raad ik iedereen aan om geduld te hebben en niet op te geven als de behandeling niet meteen aanslaat. Hester heeft met klassieke homeopathie niet alleen het probleem dat zo duidelijk zichtbaar was aangepakt. Maar zij heeft ook onze dochter het zetje kunnen geven om haar evenwicht weer te herwinnen.