Uitleg voor kinderen

Uitleg voor kinderen
Wat gebeurt er bij een homeopaat? Een bezoek bij een homeopaat duurt ongeveer een uur, soms nog wel langer. Meestal begin je met vertellen wat er aan de hand is. We praten net zo lang totdat ik het helemaal begrijp. Daarna praten we over nog veel meer dingen, zodat ik je goed leer kennen. Ik wil dan ook weten wat je lekker vindt of juist heel vies. Maar ook over slapen, over je hobby's, over school, over dingen waar je tegenop ziet, dingen waar je bang voor bent en waar je over droomt. Het is belangrijk dat je probeert zoveel mogelijk te vertellen. Hoe meer ik van je weet, hoe beter ik het medicijn kan kiezen dat je kan helpen om beter te worden.
Ik praat ook nog met je moeder of vader, bijv. over de tijd dat je nog een baby was, zodat ik het nog beter begrijp.

Je moet trouwens weten, dat ik helemaal niks gek vind. Je kunt me dus alles vertellen. Je moet ook weten dat alles wat je mij vertelt, valt onder mijn "beroepsgeheim". Dat betekent dat ik daar niet met anderen over mag praten. Ook niet met je ouders als je dat niet wilt.

Nadat je weg bent
Als jij weer naar huis gaat, ga ik nog een poosje nadenken over je klacht en ga ik bedenken welk medicijn ik je wil geven.
Als ik het medicijn heb uitgezocht, stuur ik het per post op. Het medicijn bestaat vaak uit een paar korrels die je onder je tong moet laten smelten. Soms is het een flesje waar je een paar druppels uit moet nemen.
Met het medicijn stuur ik een beschrijving hoe je het medicijn moet innemen. Het komt erop neer dat je de korrels niet aanraakt met je vingers en ze laat smelten onder je tong. En het fijne is dat de korrels niet vies zijn, ze smaken zelfs ietsje zoetig.

Wat ga je ervan merken
Het kan zijn dat je klachten de eerste dagen na het medicijn een beetje erger worden, schrik dan niet, want dat kan er heel goed bijhoren. Voor een homeopaat is het zelfs een goed teken; je lichaam reageert op het medicijn. Je zou kunnen zeggen dat je lichaam door het medicijn wordt wakker geschud en begint met je beter te maken. Ik vind het prettig als je opschrijft wat je van het medicijn merkt. Het helpt mij om je zo goed mogelijk te behandelen. Natuurlijk hoop ik dat je heel gauw van je klachten af bent. Of dat lukt hangt af van hoe erg ziek je bent en of je al heel lang ziek bent. Je mag me daar vragen over stellen. Als ik het goede medicijn kan vinden, kun je veel goeds verwachten.

Hoe vaak kom je terug
Meestal kom je na een week of 4 weer terug om te vertellen hoe het met je gaat. Je krijgt dan soms opnieuw een medicijn of (als het nog werkt) we wachten nog een tijdje. De duur van de hele behandeling hangt af van hoe erg je klachten zijn. Soms komen kinderen twee jaar bij me. Soms ook maar 1 of 2 keer.